iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Friday, 12 July 2024

Nieuwste iPhone krijgt vermoedelijk 12 MP camera met RGBW-sensor

Nieuwste iPhone krijgt vermoedelijk 12 MP camera met RGBW-sensor

appleDe camera’s van smartphones doen tegenwoordig niet meer veel onder voor een professioneel toestel. Voor veel mensen is het aantal pixels en de beeldkwaliteit van de foto’s en video’s hét criterium voor het kiezen van een nieuwe smartphone. Er gaan alweer vele geruchten de ronde over de nieuw iPhone, maar hoe goed is de camera van dit nieuwe toestel en welke updates en verbeteringen gaan er plaatsvinden?

Updates en verbeteringen

Er zijn al diverse specificaties van de nieuwe iPhone bekend. Zo weten we inmiddels dat het toestel op iOS 9 zal draaien. Dit is de nieuwste versie van het besturingssysteem van Apple voor iPhone, iPad en iPod Touch. Dit is in juni namelijk bekend gemaakt op de Apple’s Worldwide Developers Conference (AWDC).

Ook zal de personal assistent op de iPhone – bekend als Siri – beter in kunnen spelen op het gedrag van de gebruiker, heeft de batterij van de telefoon een langere levensduur en zijn er verbeteringen aangebracht aan bestaande apps zoals Maps en Notes.

 

evolution

 

Waarschijnlijk de beste camera tot nu toe

Voor veel mensen is echter één vraag over de nieuwste iPhone het meest van belang: hoe goed is de fotocamera? De huidige edities van de iPhone staan erom bekend de meest mooie foto’s maken. Het is dus logisch dat de verwachtingen hoog gespannen zijn. En zoals het er nu naar uitziet, gaat Apple die verwachtingen met de camera op het nieuwste model helemaal waar maken.

Hoogstwaarschijnlijk krijgt de nieuwe iPhone een nóg betere camera dan de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Volgens de laatste geruchten zou het namelijk gaan om een 12 megapixelsensor van Sony die gebruik maakt van de RGBW-technologie. Eerder werd gesproken over een dual-lens camera, maar dit plan lijkt dus weer gewijzigd te zijn.iPhone-6-Camera1

RGBW staat voor red, green, blauw en white – de kleuren van de pixels. Dit is een verbetering ten opzichte van de 8 megapixel camera van de iPhone 6 die uitgerust is met een RGB-sensor. Door de nieuwe RGBW-technologie van Sony worden de pixels echter iets verkleind en wordt er een witte pixel aan het beeld toegevoegd. Hierdoor wordt het beeld lichter en is het mogelijk om betere foto’s te maken in een donkerdere omgeving.

Een andere voor de hand liggende verbetering van de camera op de nieuwe iPhone is dat de lens van saffierglas gemaakt zal zijn – een krasbestendig materiaal dat ook gebruikt wordt voor beeldschermen. Dit stond namelijk al hoog op de lijst van waarschijnlijkheden voor de iPhone 5, maar dit werd uitgesteld door leveringsproblemen van het materiaal.

Nieuwe iPhone is september te koop

Afgaande op de geruchten ziet het er dus naar uit dat Apple zijn leidende positie als fabrikant van de smartphone met de beste camera ook met de nieuwste iPhone met gemak weet te handhaven. Met nog twee maanden te gaan tot de release in september kan er natuurlijk nog meer bekend worden over het nieuwste model en de nieuwe camera, maar het ziet er voor fotografieliefhebbers in ieder geval al veelbelovend uit.

 

Uit een uitgelekte e-mail van Vodafone blijkt dat de nieuwe iPhone verkocht zal worden vanaf 25 september.

Share your comment :