iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Monday, 15 April 2024

Zet in je agenda: 10 september

Zet in je agenda: 10 september

‘Huh? Ja? Maar dan heb ik al plannen.’ ‘Niks mee te maken!’ Op die dag zal Apple namelijk de volgende generatie iPhones aan de wereld tonen. Tenminste, dat beweert AllThingsD – maar die zitten er eigenlijk nooit naast, wat dit soort dingen betreft.

iphone-5c
De iPhone 5C, met een kunststof body en opvallende kleur

Op de agenda staat in ieder geval het toestel dat nagenoeg zeker door het leven zal gaan als de iPhone 5S – de nieuwe ‘high end’ iPhone dus. Hoewel de 5S uiterlijk gezien waarschijnlijk amper af zal wijken van de huidige iPhone 5, zit het er dik in dat de camera aan boord een flinke sprong vooruit gaat maken (mogelijk naar een 13 megapixel sensor). Daarnaast is de kans niet gering dat de langverwachte vingerafdruk scanner eindelijk zijn opwachting zal gaan maken, en wel in de Home knop van de iPhone 5S. Uiteraard zal de iPhone 5S direct draaien op iOS 7 – de flink vernieuwde versie van Apple’s vertrouwde besturingssysteem.

Maar dit is nog niet alles. We verwachten namelijk ook de introductie van de iPhone 5C – een betaalbare ‘middenklasse’ iPhone, die in verschillende opvallende kleuren op de markt moet gaan komen. De 5C beschikt vermoedelijk over een 4 inch beeldscherm, en is voorzien van een acht megapixel camera.

Over de prijs wordt nog druk gespeculeerd, maar een bedrag van rond de 300 euro voor een los toestel lijkt een goed geïnformeerde gok te zijn. Dit is een stuk goedkoper dan zijn duurdere broer, en de 5C moet dan ook kopers met een krappere beurs toegang gaan geven tot een nieuw model iPhone, uiteraard inclusief Apple’s uitermate fijne mobiele ecosysteem.

Share your comment :