iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 23 June 2024

Oud maar goud!

Oud maar goud!

Wie denkt dat met de komst van de iPhone 5 – en binnenkort ook de 5S – de oudere modellen er niet meer toe doen heeft het mis. Na het bekend maken van de kwartaalcijfers liet CEO James Cook weten dat de gemiddelde prijs van een iPhone met 4% (27 dollar) is gezakt. Dit komt mede doordat er in grote landen als China, India en Turkije steeds meer iPhone 4 en 4s modellen worden verkocht.

De opvolger van Steve Jobs wist te vertellen dat de iPhone 5 nog steeds het meest populaire toestel is van Apple met een aandeel van meer dan 50% van alle iPhone’s, maar dat de iPhone 4  en 4s steeds belangrijker worden wat betreft de verkoop. Een verdere verdeling van de ruim 32 miljoen verkochte toestellen werd overigens niet gegeven.

iphone5-vs-4s-vs-4-7

CFO Peter Operheimer stelt dat de prijslading van de oudere iPhone’s een logisch vervolg was op het ‘Apple avontuur’. Door goedkopere alternatieven aan te bieden in opkomende landen weet het bedrijf meer klanten aan te spreken en eventueel nieuwe fans te werven voor de volgende generatie toestellen.

Of hiermee de iPhone 5s wordt bedoeld of ‘de goedkope iPhone’ is niet duidelijk. Afgaand op de vele geruchten kunnen we met redelijk grote zekerheid stellen dat er inderdaad een budget iPhone aan zit te komen. Het zou dan ook niet gek zijn als Apple zich met dit model gaat focussen op de eerder genoemde opkomende landen.

Cook vertelt tot slot nog dat Apple bezig is met ‘een aantal dingen waar ze heel trots zijn’ maar dat de aankondigingen pas komen wanneer iedereen er klaar voor is.

(bron: nu.nl)

Share your comment :