iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 23 June 2024

Steeds meer bekend over de nieuwe iPhone 6

Steeds meer bekend over de nieuwe iPhone 6

Het lijkt steeds zekerder te worden dat de nieuwe iPhone 6 dit najaar op de markt  komt. Zowel Chinese als Duitse bronnen spreken over de datum van 19 september 2014. De iPhone 6 wordt gezien als de opvolger van de iPhone 5s. Of er voor de iPhone 5c een opvolger komt is niet duidelijk.

4876_201406250847341u4r5 4876_201406250848031vNJd

(fotocredits; sonnydickson.com)

Klein scherm

Al langere tijd wordt de vraag gesteld of Apple niet met de concurrentie mee moet gaan op het gebied van de schermgrootte. Het scherm van de iPhone 5s meet 4 inch en is daarmee een stuk kleiner dan het scherm van de gemiddelde smartphone van een ander merk.

smartphone-scherm-grootte-trend

2 modellen met groter scherm

De verwachting dat het scherm van de nieuwe iPhone 6 groter wordt, lijkt te worden bevestigd. Op 23 januari 2014 maakte de website iPhoneclub.nl melding van een artikel in The Wall Street Journal. Hierin wordt beschreven dat Apple met twee verschillende modellen gaat komen. Het kleinere model heeft een scherm van 4,7 inch en het grotere model krijgt een scherm van 5,5 inch.
Ook geluiden uit andere hoek ondersteunen de verwachting dat er inderdaad twee versies van de iPhone 6 met verschillende schermgrootte zullen worden gelanceerd. Ontwikkelaars van nieuwe apps voor de iPhone, ontdekten in de nieuwe ontwikkeltool Xcode 6 de mogelijkheid om apps te maken voor grotere iPhone schermen. Die mogelijkheid blijkt verborgen te zitten onder de optie ‘Resizable iPhone’.

resize

Gelijktijdige introductie?

Volgens persbureau Reuters is de productie van de iPhone 6 met 4,7 inch scherm al in mei 2014 gestart. Het persbureau stelt dat de productie van de iPhone 6 met 5,5 inch scherm enkele maanden is vertraagd. Hierdoor zal dit toestel dus later op de markt komen.  Andere bronnen, zoals Bloomberg, spreken dit tegen. Zij stellen dat beide toestellen gelijktijdig door Apple gelanceerd zullen worden.

Share your comment :